MRDH en InnovationQuarter versterken samenwerking

29 februari 2024

InnovationQuarter en de MRDH zijn een meerjarige samenwerking aangegaan. De komende jaren gaat InnovationQuarter gerichter impact maken binnen drie maatschappelijke transities die de regio slimmer, duurzamer en gezonder maken. Dit doen zij door het innovatieve mkb te ondersteunen bij het versneld ontwikkelen & vermarkten van technologische oplossingen die bijdragen aan deze maatschappelijke transities.

Innovatieprogramma's

De samenwerking loopt over de jaren 2024 t/m 2026 en de MRDH geeft een subsidie van ruim 9,8 ton per jaar om verschillende activiteiten door InnovationQuarter uit te laten voeren. Zo gaan ze bijvoorbeeld verder met de Innovatieprogramma’s Energie & Klimaat en ZorgTech om bij te dragen aan de groei van het aantal start-ups en scaleups in deze sectoren. En zal InnovationQuarter deze bedrijven bijstaan in (een zoektocht naar) vormen van financiering.   

Versterking vestigingsklimaat

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor de provincie Zuid-Holland en sinds de oprichting van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een belangrijke partner in het realiseren van doelstellingen van de MRDH. De activiteiten dragen bij aan de versterking van het Economisch Vestigingsklimaat en het innovatie-ecosysteem in de metropoolregio. Eén van de opdrachten uit de Strategische Agenda MRDH 2023-2026.