Metropooltrainee programma

Als trainee bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag ga je in 2 jaar tijd kennis en ervaring opdoen bij 3 verschillende gemeenten in Zuid-Holland. Via concrete projecten ontdek je wat werken bij de lokale overheid inhoudt én leer je ondertussen jezelf beter kennen door middel van persoonlijke en werk-gerelateerde trainingen. Daarnaast bouw je door het wisselen van opdracht/gemeente snel een groot netwerk op. Klinkt goed toch? Dus waar wacht je nog op? Het tweede traineeprogramma start in april 2022 start met zelfs 20 traineeplekken. 

De gemeenten

Als MRDH-trainee kun je aan de slag gaan bij de gemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft, Rijswijk, Krimpen aan den IJssel, Westland, Nissewaard en de MRDH zelf. Je bespreekt samen met jouw werkplekbegeleider van de gemeenten de mogelijke opdracht en scherpt deze aan. 

Je profiel

  • Je hebt een hbo- of universitair diploma en de datum op jouw diploma is niet ouder dan 1 april 2020.
  • Je hebt interesse in werken voor de publieke zaak en oog voor het maatschappelijk belang
  • Je neemt graag verantwoordelijkheid, durft jezelf te zijn en te staan voor je mening.
  • Je bent flexibel en hebt een uitstekend aanpassingsvermogen
  • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke en organisatieverhoudingen.
  • Je bent in staat om te netwerken en vindt het leuk om verschillende partijen met elkaar te verbinden en zo een vruchtbare samenwerking te creëren.

 

Het programma

Het traineeship bestaat uit 3 x 8 maanden werken bij steeds een andere gemeente of de MRDH zelf als organisatie. Daar werk je 32 uur per week. De overige acht uur staan helemaal in het teken van jouw ontwikkeling. Je krijgt dus een contract van 40 uur per week. Tijdens de opdracht volg je diverse leerlijnen, zoals vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling, en stel je samen met begeleiders duidelijke doelen over de door jou te behalen resultaten. Daarnaast leer je meer over de context van de MRDH en voer je samen met je medetrainees gezamenlijke regionale opdrachten uit.

Je begeleiding

Tijdens het traineeship kun je rekenen op een zeer goede begeleiding door ervaren professionals. Er staat een heel team klaar om jouw ontwikkeling en persoonlijke groei te ondersteunen en naar het volgende niveau te tillen. De programmamanager is het centrale aanspreekpunt voor alle trainees en gemeenten. Daarnaast heb je een coach die je ondersteunt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op je werkplek zijn er werkplekbegeleiders die je binnen een gemeente begeleiden in jouw opdracht en wegwijs maken.

De procedure

Doorloop je de volledige selectieprocedure en word je aangenomen als trainee, dan kom je in tijdelijke dienst bij de gemeente waar je je eerste opdracht gaat uitvoeren. Aan het einde van je traineeship heb je de status van ‘interne kandidaat’ bij alle deelnemende gemeenten wat betekent dat je een streepje voor hebt op ‘externe’ sollicitanten. Meer kans om die perfecte vervolgbaan bij jouw favoriete gemeente te vinden!

Ervaringen trainees

Larissa: ‘Het traineeship is absoluut een snelkookpan waarin je in 2 jaar tijd niet alleen ontpopt tot een ware ambtelijke professional, maar ook nog eens inzicht krijgt in jouw vaardigheden en hoe die het beste te benutten.’

Danique: Het traineeship is een fantastische leerschool en een kijkje in de keuken van verschillende organisaties. Het werken bij 3 verschillende organisaties in combinatie met alle trainingen en workshops is de perfecte manier om beslagen ten ijs te komen op de arbeidsmarkt!’

Pien: ‘De afwisseling van functies binnen verschillende gemeenten in combinatie met de ruimte voor je persoonlijke- en professionele ontwikkeling maken mij zo enthousiast over dit traineeship. De trainingsdagen met de andere trainees maken het programma extra waardevol!’

 

Ook metropooltrainee worden?

Het tweede traineeprogramma start op 1 april 2022. Heb je interesse en herken je jezelf in het traineeprofiel?  Lees dan hoe de selectieprocedure verloopt en meld je aan.  14 februari 2022 vindt de uiteindelijke selectie plaats tijdens de (virtuele) selectiedag.  Voor vragen kun je contact opnemen met de programmamanager Emily Maas: e.maas@mrdh.nl