Parkshuttle rijdt weer

05 december 2022

Vanaf 5 december kunnen reizigers weer met de ParkShuttle reizen

Goed nieuws voor de inwoners, werknemers en bezoekers van de woonwijk Fascinatio en het bedrijvenpark Rivium in Capelle aan den IJssel: vanaf 5 december kunnen zij weer gebruikmaken van de ParkShuttle. Dit autonome voertuig zonder bestuurder verbindt het bedrijvenpark en de woonwijk in Capelle met metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam. Vanaf 5 december is het reizen met de ParkShuttle voor alle reizigers gratis. Vanaf maandag 9 januari 2023 geldt het reguliere tarief. De eerste weken rijdt de ParkShuttle parallel aan de huidige pendelbus. De reizigers, omwonenden en bedrijven worden hierover ge├»nformeerd.

De vorige generatie ParkShuttles werd 3 jaar geleden uit dienst genomen. Door tegenslagen bij het ontwikkelen, bouwen en testen van de nieuwe voertuigen in combinatie met de coronapandemie duurde het extra lang voordat de voertuigen weer de weg op konden. Vervoersmaatschappij Transdev, het moederbedrijf van Connexxion,  rijdt de shuttles in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De zes vernieuwde shuttles maken gebruik van de nieuwste technieken. Zo zijn de software en de hardware volledig vernieuwd. Ook de infrastructuur is aangepast, bijvoorbeeld door de haltes op te hogen.

Sinds 1999 rijdt de ParkShuttle al tussen Kralingse Zoom en Rivium. De ParkShuttle is de kleinste ov-concessie van Nederland, maar vormt met gemiddeld 1850 reizigers per dag (pre-corona) een belangrijke schakel in het OV. Dankzij de geplande woningbouw in het gebied en de aansluiting met de waterbus kunnen in de toekomst nog meer reizigers deze vervoersoptie gebruiken.