R-net

Project

Met hoogwaardig R-net bereikbaarheid verbeteren

Om de bereikbaarheid van de metropoolregio te verbeteren is het belangrijk over een goed, hoogwaardig OV-netwerk te beschikken. Met bussen, trams, metro’s en treinen die betrouwbaar zijn, frequent rijden en een comfortabele rit garanderen, krijg je automobilisten sneller uit de auto. Het openbaar vervoer van R-net voldoet aan deze belangrijke eisen.

De bussen, trams, metro’s en treinen met R-net logo bieden reizigers vijf belangrijke zekerheden. Ten eerste rijden ze stipt volgens de dienstregeling, bieden ze actuele reisinformatie en zijn ze mede daardoor betrouwbaar. Daarnaast rijden ze frequent, waardoor je nooit te lang op een volgend voertuig hoeft te wachten. Verder rijden ze snel, omdat ze vaak over banen rijden die er uitsluitend voor R-net zijn. Als vierde is R-net toegankelijk voor alle reizigers, of je nu goed ter been bent of bijvoorbeeld in een rolstoel zit. En tot slot zijn de voertuigen comfortabel. Ook daarvoor hoef je dus niet meer in de auto te stappen.

Samenwerken voor hoogwaardig OV

R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer in de Randstad. Bij de realisatie van het R-net netwerk werken overheden en vervoerders in de Randstad nauw met elkaar samen. In de metropoolregio zijn dat onder meer de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de vervoerders RET, HTM en EBS. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes werken deze partijen samen met de 21 gemeenten binnen de metropoolregio. De overheden zijn verantwoordelijk voor de snelheid van de invoering van het R-net netwerk. De vervoerders pakken de uitvoering op en zorgen er grotendeels voor dat R-net aan de kwaliteitseisen voldoet, zoals de hoge frequentie, de snelheid en de overstapgarantie doordat de lijnen goed op elkaar aansluiten.