AI Factory maakt vertalende en voorlezende chatbot voor IJsselgemeenten

04 december 2023

Een uitkering aanvragen via een chatbot die direct vertaalt naar de moedertaal van de aanvrager en eventueel de antwoorden voorleest. Dit is onderzocht bij de IJsselgemeenten waar de AI Factory een chatbot ontwikkelde met behulp van kunstmatige intelligentie, oftewel AI. 

Region of the future

De AI Factory komt voort uit het Region of the Future programma dat is opgezet door MRDH en YES!Delft. Dit team van studenten heeft als missie het gebruik van kunstmatige intelligentie in de publieke sector te bevorderen.

Privacy

De eerste versie van de chatbot is met enthousiasme ontvangen door de gemeenten. Deze chatbot biedt oplossingen zoals een virtuele tekstassistent die teksten vertaalt naar de moedertaal van de aanvrager en een spraakassistent die teksten voorleest. Bovendien is privacy gewaarborgd, aangezien de chatbot alleen gebruik maakt van publiekelijk beschikbare informatie. De AI Factory is nog op zoek naar nieuwe projecten en uitdagingen bij gemeenten waarbij AI een oplossing zou kunnen zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Region of the Future